تولید و صادرات غذا باید مبتنی بر دانش و نظارت باشد

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تبریز یازار، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا با تأکید بر اینکه تولید غذا باید بر پایه دانش و سلامت باشد، گفت: با استفاده از دیپلماسی سلامت میتوان تعاملات علمی کشور را گسترش داد و از دانش و تجربه دیگر کشورها بهره گرفت.وی افزود: مبنای صادرات غذا باید کیفیت و سلامت باشد؛ باید بتوانیم با ارائه آمارهای مستند، جایگاه واقعی محصولات غذایی کشور را در منطقه و جهان اثبات کنیم.ظفرقندی با اشاره به تجربه موفق غنیسازی نمک با ید، آن را نمونهای از مداخله علمی و اصلاحی دانست که باعث کاهش شدید بروز گواتر در کشور شد.وزیر بهداشت با تأکید بر نقش دانش در ایمنی غذایی بیان کرد: اگر تولید غذا صرفاً بر پایه بازار و بدون دانش تغذیهای باشد، شاهد شیوع چاقی، کبد چرب، فشار خون و دیابت در جامعه خواهیم بود.وی با اشاره به اینکه یک غذای کامل باید توازن مناسبی میان قند، چربی، پروتئین و ویتامینها داشته باشد، افزود: دانش در طراحی ترکیب مواد غذایی حیاتی است و نباید نادیده گرفته شود.به گفته ظفرقندی، وزارت بهداشت با 700 کارشناس و 450 آزمایشگاه، بر تولیدات بیش از 17 هزار کارخانه و شرکت غذایی در کشور نظارت دارد که این ساختار نظارتی باید تقویت شود.وی همچنین از اقدامات شورای عالی سلامت برای سبوسدار کردن نان خبر داد و این موضوع را نیازمند عزم ملی دانست.وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران در حوزه سلامت غذا در میان سه کشور برتر منطقه قرار دارد، اما سه سال است آمارهای رسمی کشور به سازمان جهانی بهداشت ارسال نشده که باید این روند اصلاح شود.وی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت از جمله کاهش مرگومیر مادران باردار به 22 نفر در هر 100 هزار تولد، گفت: این موفقیتها باید شفاف اعلام شوند تا جایگاه ایران در مجامع بینالمللی ارتقا یابد.انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0