کد خبر : 587
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۹

۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی آذربایجان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می افتد

۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی آذربایجان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می افتد

به گزارش تبریز یازار، اکبر فتحی در گفت‌وگو با نماینده دفتر طرح حفاظت از تالاب های ایران در آذربایجان شرقی اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۴۰۰ هزار هکتار آبی و مابقی بصورت اراضی دیم کشت می شود. وی، ادامه داد: اراضی


به گزارش تبریز یازار، اکبر فتحی در گفت‌وگو با نماینده دفتر طرح حفاظت از تالاب های ایران در آذربایجان شرقی اظهار داشت: استان آذربایجان شرقی دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۴۰۰ هزار هکتار آبی و مابقی بصورت اراضی دیم کشت می شود.

وی، ادامه داد: اراضی آبی ۵۰ درصد وابسته به منابع آبی زیرزمینی و ۵۰ درصد مابقی از آبهای سطحی تغذیه می گردند، اراضی دیم براساس شرایط جوی و نزولات آسمانی کشت شده و یک قسمت دیگر از مسائل مدیریتی منجمله اصلاح ژنتیکی و بهزراعی توسط کارشناسان و متخصصین کشاورزی در سطح شهرستانها عملیاتی و اقدام می شود.

مهندس فتحی در ارتباط با معرفی ارقام مقاوم در برابر کم آبی در مزارع دیم، اظهار کرد: ارقام مقاوم در مقابل کم آبی در مزارعی که بصورت دیم کشت می شوند در راستای عملکرد مطلوب در واحد سطح از نقش بسزایی برخوردار بوده و مسائل زراعتی در حوزه بهزراعی و حفظ رطوبت خاک حائز اهمیت می باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص تولیدات آبی که متکی بر منابع آبی تولید می شوند، گفت: در سالهای اخیر بهینه سازی مصرف آب در اراضی آبی جزو سیاست های اولویت دار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد که هم به لحاظ سخت افزاری و هم به لحاظ نرم افزاری متخصصین و کارشناسان کشاورزی وارد عمل شده و اقدامات خوبی در این راستا انجام داده اند.

وی، افزود: ایجاد زیرساخت های کشاورزی از جمله شبکه های آبیاری، اصلاح سیستم های آبیاری از سنتی به مدرن که تحت عنوان آبیاری تحت فشار در حال اجرا می باشد از شاخص ترین تمهیدات اعمال شده در راستای بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی است.

فتحی با اشاره به اینکه نهادینه ساختن فرهنگ مصرف آب و بهینه سازی مصرف آب کشاورزی با توجه به محدودیت های منابع آبی ضروری و اجتناب ناپذیر است، گفت: کارهای انجام یافته در حوزه ترویج مخصوصاً تغییر ارقام قدیمی و بومی به ارقام جدید و اصلاح شده از عوامل مهم و تاثیرگذار در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با خاطرنشان ساختن شرایط بحرانی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به عنوان یکی از ۳ حوضه اصلی آبریز استان، تاکید کرد: اصلاح ارقام و معرفی روش های جدید کشت توسط مراکز تحقیقاتی و توسعه گلخانه ها و استفاده بهینه از میزان واحد آب مشخص و تولید بیشتر از کارهای انجام شده در راستای بهینه سازی مصرف آب کشاورزی است.

فتحی با یادآوری این موضوع که ۴۰ درصد آب مصرفی بخش کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه کاهش یافته است، ادامه داد: بیش از ۵۶ درصد تولید محصولات کشاورزی استان در حوضه دریاچه ارومیه اتفاق می افتد ولی با تمهیدات به عمل آمده عملاً اتفاق خاصی برای تولید مشاهده نشده و تولید محصولات کشاورزی در این حوضه تحت تاثیر کاهش منابع آبی قرار نگرفته است.

وی در ارتباط با پروژه احیاء دریاچه ارومیه که با مشارکت اداره کل محیط زیست استان، شرکت آب منطقه ای و سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در حال اجرا می باشد، افزود: بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی مصرف می شود بنابراین بایستی با متولی این امر بعنوان مصرف کننده آب و شرکت آب منطقه ای بعنوان تولید کننده  و تامین کننده آب مصرفی در بخش کشاورزی هماهنگی و تعامل مثبت ایجاد و برقرار شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان درخصوص همکاری و تعامل اداره کل محیط زیست استان با سازمان جهادکشاورزی نیز گفت: در حوزه محیط زیست ما خواهان توسعه پایدار هستیم، در توسعه پایدار حقوق محیط زیست محفوظ بوده و برای پیشگیری از تبعات منفی ناشی از تکروی سازمانها و جلوگیری از مسائل و مشکلات احتمالی؛ همکاری متقابل بین سازمان جهادکشاورزی و اداره کل محیط زیست استان ضروری و اجتناب ناپذیر است.

مهندس فتحی افزود: مشارکت جوامع محلی و بهره برداری مناسب از تجربیات و پیشنهادات جامعه کشاورزی در راستای استفاده بهینه از منابع آبی در حوزه کشاورزی یکی از ایده های عالی و تاثیرگذار در این راستا است.

وی با تاکید بر این موضوع که هدف اصلی سازمان جهادکشاورزی استان افزایش تولیدات کشاورزی است، تصریح کرد: برای افزایش محصولات زراعی و باغی منابعی از جمله آب و خاک بعنوان یکی از الزامات اصلی در این راستا مورد نیاز می باشد، محفوظ بودن حق و حقوق محیط زیست در درازمدت به نفع کشاورز و افزایش تولیدات کشاورزی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به مزایا و فواید کارهای مشارکتی بخصوص در بخش کشاورزی، گفت: اگر کارهای کشاورزی بدرستی تبیین، تعریف، تدوین و اجرا شوند توسعه پایدار در بخش کشاورزی اتفاق می افتد، مشارکت اداره کل محیط زیست، شرکت آب منطقه ای، سازمان صمت، اتحادیه ها و تشکلهای کشاورزی و بازار فروش با سازمان جهادکشاورزی استان توسعه پایدار در بخش کشاورزی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/۶۰۰۲۷




Source link

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.