ساخت ۲۰ سردخانه جدید در آذربایجان شرقی/فرآوری ۱۰۰ هزار تن نخودچی در ممقان
به گزارش تبریز یازار، ایاز برنو امروز در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه ۲۰ واحد سردخانهای جدید با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در استان در حال ساخت است، اظهار داشت: این ۲۰ واحد افزون بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با پایان آنها تعداد سردخانههای آذربایجان شرقی به ۱۳۵ واحد میرسد
به گزارش تبریز یازار، ایاز برنو امروز در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه ۲۰ واحد سردخانهای جدید با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان در استان در حال ساخت است، اظهار داشت: این ۲۰ واحد افزون بر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با پایان آنها تعداد سردخانههای آذربایجان شرقی به ۱۳۵ واحد میرسد و به لحاظ ظرفیت هم ۱۰۰ هزار تن افزایش مییابد.
وی اضافه کرد: تعداد سردخانههای آذربایجان شرقی پارسال ۱۱۵ واحد بود که با ظرفیت ۳۸ هزار و ۵۰۰ تن بارگیری شد .
برنو گفت: سردخانههای آذربایجان شرقی برای یک هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۲ هزار و ۶۰۰ نفر دیگر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است و ۱۶ شهرستان استان دارای سردخانه بوده و مراغه، میانه، تبریز و اهر بیشترین تعداد این واحدها را دارند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان افزود: هوراند، ورزقان، کلیبر، خداآفرین و جلفا سردخانه ندارند که در حال پیگیری برای سرمایه گذاری هستیم و شهرستان جلفا به زودی صاحب سردخانه میشود.
وی با بیان اینکه سردخانهها یکی از مهمترین زیرساخت های توسعه پایدار در اقتصاد کشاورزی است و بدون آنها توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی غیرممکن است افزود: آذربایجان شرقی به علت قرار گرفتن در مسیر صادرات، مرکز مهم در زمینه فرآوری محصولات به شمار میرود و اقلام بسیاری از خشکبار همچون کشمش و پسته وارد استان شده و بسته بندی میشود و اکنون استان در زمینه فرآوری خشکبار دارای رتبه اول کشور است.
برنو گفت: صنایع تبدیلی نخود نیز منحصر به آذربایجان شرقی و در بخش ممقان شهرستان آذرشهر است، به طوری که یک هزار و ۲۰۰ کارگاه تولیدی در این شهر در حال فرآوری نخود هستند و نخود پزان سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن نخود را فرآوری و نخودچی تولیدی را علاوه بر تامین نیاز داخلی به سایر کشورها صادر می کنند همچنین لپه مورد نیاز کشور نیز در آذرشهر فرآوری میشود و کارخانههای صنایع تبدیلی استان با فناوری بالایی فعالیت کرده و دارای فضای تمیز کاری هستند.
برنو همچنین در خصوص وضع صنایع تبدیلی گل محمدی که خاستگاه این محصول ارزشمند است گفت: ۱۵ کارخانه فرآوری گل محمدی در آذربایجان شرقی فعالیت میکنند که با داشتن فناوری فرآوری سطح بالا ، هر یک با ظرفیت متوسط یک هزار تن و در مجموع ۱۵ هزار تن، گلاب، اسانس و عرق گل محمدی تولید میکنند.
وی با بیان این که کارخانههای صنایع تبدیلی گل محمدی استان با تمام ظرفیت کار نمیکنند، گفت: واحدهای فرآوری این محصول به اندازه کافی در استان وجود دارد اما برخی اوقات قیمت پیشنهادی بالای سایر استان ها، موجب خروج گل محمدی از آذربایجان شرقی میشود.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0