کد خبر : 2390
تاریخ انتشار : یکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۹ - ۸:۳۳

اختصاص۲۱.۲ درصد اشتغال و ۱۲.۵ درصد صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی به بخش کشاورزی

اختصاص۲۱.۲ درصد اشتغال و ۱۲.۵ درصد صادرات غیرنفتی آذربایجان شرقی به بخش کشاورزی

به گزارش تبریز یازار، اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه برای سال ۱۳۹۵تولید ۶۰۸ هزار و ۹۹۴ تن گندم به آذربایجان شرقی تکلیف شده بود که این رقم با رشد ۱.۴۲ برابری به ۸۶۳ هزار و ۱۶۳ تن رسید. وی افزود: بنا بر اهداف برنامه ششم توسعه در سال


به گزارش تبریز یازار، اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه برای سال ۱۳۹۵تولید ۶۰۸ هزار و ۹۹۴ تن گندم به آذربایجان شرقی تکلیف شده بود که این رقم با رشد ۱.۴۲ برابری به ۸۶۳ هزار و ۱۶۳ تن رسید.

وی افزود: بنا بر اهداف برنامه ششم توسعه در سال زراعی ۹۷-۱۳۹۶ هم آذربایجان شرقی باید ۶۵۵ هزار و ۱۶۳ تن گندم تولید می کرد که این رقم به دلایلی مانند خشکسالی به ۴۱۰ هزار و ۲۳۱ تن کاهش یافت و ۶۹ درصد برنامه پیش بینی شده تحقق یافت.

فتحی اضافه کرد: تولید گندم آذربایجان شرقی در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ شمسی نیز ۹۷۲ هزار و ۳۴۳ تن بود، در حالی که بنا بر اهداف برنامه ششم توسعه، استان باید در این سال ۷۶۲ هزار و ۴۰۳ تن گندم تولید می کرد.

فتحی متوسط تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در تولید جو در آذربایجان شرقی را ۱.۶ برابر اعلام کرد و گفت: در حالی که بر اساس برنامه استان ما باید در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ شمسی ۱۲۹ هزار تن جو تولید می کرد، این رقم به ۱۲۹ هزار و ۳۸۲ تن رسید.

وی از شلتوک به عنوان یکی دیگر از گونه های زراعی آذربایجان شرقی یاد کرد که میزان تولید آن در فاصله سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ در استان به ترتیب ۱۶.۶۵هزار تن، ۱۲.۳۵۳ هزار تن و ۲۵ هزار تن بوده و میزان تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در این بخش در این سال ها به ترتیب ۱۱۷، ۸۵ و ۱۶۷ درصد بوده است.

وی همچنین از توسعه کشت ذرت علوفه ای به عنوان یکی از دستاوردهای بخش زراعت آذربایجان شرقی در برنامه ششم توسعه یاد کرد و افزود: میزانت کشت این گونه در استان در فاصله های سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۲۲هزار تن، ۱۲۸ هزار تن و ۱۲۷.۷ هزار تن بوده و به طور متوسط ۸۴ درصد اهداف برنامه در این زمینه محقق شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از دانه های روغنی به عنوان یکی از شاخص های توسعه کشت جایگزین در آذربایجان شرقی به عنوان حوضه آبریز دریاچه ارومیه نام برد و اظهار کرد: در شرایطی که میزان کشت دانه های روغنی در استان در سال ۱۳۹۳ به یکهزار و ۵۲۷ تن می رسید، این رقم در سال زراعی ۹۸-۱۳۹۷ به ۱۱ هزار و ۹۶۳ تن افزایش یافت و در مقایسه با اهداف برنامه ششم توسعه، رشدی ۱۴۷ درصدی را تجربه کرد.

وی درباره وضعیت تولید محصولات علوفه ای در آذربایجان شرقی نیز گفت: کشت محصولات علوفه ای نیز با متوسط تحقق ۹۵ درصد اهداف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه، به ۹۶۴ هزار و ۶۰۵ تن در سال ۱۳۹۵، ۸۸۴ هزار و ۳۵۸ تن در سال بعد و ۸۰۸ هزار و ۵۰۸ هزار تن در زراعی ۹۸-۱۳۹۷ رسید.

فتحی خاطرنشان کرد:  ۱۵.۲ درصد تولید ناخالص داخلی، ۲۱.۲ درصد اشتغال و ۱۲.۵ درصد صادرات غیرنفتی استان آذربایجان شرقی مربوط به بخش کشاورزی است و سالانه ۴.۸ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی تولید شده و این استان دارای رتبه اول تولید زردآلو، یونجه ، سنجد و تعداد کندو، رتبه دوم تولید عدس، سیب درختی، گردو ، آلبالو ، گوجه ، ذغال اخته و عسل، رتبه سوم گوشت قرمز و گردو، رتبه چهارم جمعیت دامی، تخم مرغ، بادام ، سیب زمینی، گل محمدی و رتبه پنجم تولید نخود و انگور و رتبه ششم تولید شیر خام در کشور است.

وی تصریح کرد: طبق آمار موجود در سامانه پهنه بندی روستاهای آذربایجان شرقی، تعداد ۳۰۸ هزار و ۶۷۲ بهره بردار در بخش های مختلف کشاورزی استان فعالیت می کنند که با لحاظ هم پوشانی بودن شغل های کشاورزی، شامل تعداد ۷۸ هزار بهره بردار دام سنگین، ۸۹ هزار بهره بردار دام سبک، ۱۱۹ هزار بهره بردار طیور سنتی، ۱۷۸۹ هزار بهره بردار طیور صنعتی، ۱۹۸۸۸ بهره بردار زنبورداری، ۱۰۵۵ بهره بردار پرورش آبزیان، ۲۵۴ هزار بهره بردار زراعی، ۱۵۶ هزار بهره بردار باغی و ۵۲۵ بهره بردار پرورش کرم ابریشم است.

انتهای پیام/۶۰۰۰۱

 




Source link

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.