کد خبر : 1905
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۱:۴۶

اجرای طرح احیا، مرمت و لایروبی ۲۱۶ رشته قنات در شهرستان مرند

اجرای طرح احیا، مرمت و لایروبی ۲۱۶ رشته قنات در شهرستان مرند

به گزارش تبریز یازار از مرند، علی صیادی در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان مرند دارای ۳۶۰ رشته قنات است که بیشتر این قنوات در بخش یامچی قرار گرفته و سالانه حدود ۳۴ و نیم میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود اظهار کرد: از ۳۶۰ رشته قنات موجود در شهرستان از آغاز طرح لایروبی،


به گزارش تبریز یازار از مرند، علی صیادی در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان مرند دارای ۳۶۰ رشته قنات است که بیشتر این قنوات در بخش یامچی قرار گرفته و سالانه حدود ۳۴ و نیم میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود اظهار کرد: از ۳۶۰ رشته قنات موجود در شهرستان از آغاز طرح لایروبی، مرمت و بازسازی تعداد ۲۱۶ رشته مرمت و بازسازی و لایروبی شده و در بخش کشاورزی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی همچنین اضافه کرد: در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۳۹۸ تعداد پنج رشته قنات در شهرستان با اعتباری بالغ بر یک‌هزار و ۷۰۰ میلیون ریال لایروبی، بغل تراشی، پالانه‌ریزی و طوقه‌چینی شده است.

صیادی با اشاره به میزان اعتبار استانی تخصیص یافته برای اجرای این طرح‌ها گفت: اجرای این‌ گونه پروژه‌ها به ‌تنهایی با اعتبارات دولتی امکان‌پذیر نبوده و لازم است، کشاورزان و ذی‌نفعان نیز در اجرای آن مشارکت داشته باشند.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند، یادآور شد: این شهرستان به‌دلیل تبعات ۲ دهه خشکسالی و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی در تداوم کشاورزی سنتی با مشکل روبه‌ رو شده است و کشاورزان باید با آبیاری نوین و روش‌های علمی در بهره‌وری آب تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی با اشاره به آسیب‌پذیر بودن قنات نسبت به چاه‌های عمیق در مقابل سیل و زلزله، تصریح کرد: بی‌توجهی به مرمت، موجب خشک شدن آنها می‌شود اما امروز با توجه به بروز خشکسالی، احیاء قنات‌ها می‌تواند روشی مقرون به صرفه و راهبردی برای تأمین آب باشد.

صیادی متذکر شد: اجرای طرح‌های بازسازی و مرمت قنات‌ها و لایروبی آنها موجب جلوگیری از تخریب قنوات، احیاء دوباره آن، استفاده بهینه از آب، کاهش هدررفت آب و انتقال صحیح آب می‌شود.

وی بیان داشت: سرعت اجرای آبیاری نوین، توسعه کاشت محصول گلخانه‌ای و کم آبخواه نظیر کاشت زعفران و پسته از سوی کشاورزان این منطقه به‌خاطر تداوم خشکسالی افزایش یافته است.

صیادی ادامه داد: گندم، جو، زعفران، گل محمدی، آفتابگردان، انواع حبوبات لوبیا، نخود، زردآلو، سیب، آلبالو، پسته و دیگر محصولات باغی مهم‌ترین محصولات کشاورزی شهرستان مرند را تشکیل می‌دهد.

لازم به ذکر است، شهرستان مرند به‌خاطر آب و هوای مناسب و بارش‌های جوی نسبتا مطلوب، قطب کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی بوده و در تولید چند محصول از جمله زردآلو- زعفران – پسته  مقام اول را دارد.

انتهای پیام/۶۰۰۰۵/س




Source link

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.