به گزارش تبریز یازار، بخشعلی معصومی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: موافقتنامه راهاندازی اولین مرکز رشد دانشگاه پیام نور استان آذربایجانشرقی در روستای بنیس تنها روستای دارای دانشگاه در کشور به امضا رئیس دانشگاه پیام نور و پارک علم و فناوری استان به امضا رسیده است.
وی با ابراز خرسندی از امضای این موافقتنامه و تشریح ابعاد بسیار مثبت و سازنده آن در رشد و اعتلای دانشگاه پیام نور در سطح استان و کشور افزود: پیام نور یک دانشگاه توانمند برای پرورش استعدادهای کشور هست و امیدوارم با راهاندازی این مرکز رشد در شهرستان بسیار مستعد و صنعتی شبستر، شاهد شکوفایی صنعت این منطقه و پیشرفت چشمگیر ایدههای جوانان در حوزههای مختلف علمی و پژوهشی باشیم.
وی، با تبیین نقشه راه علمی دانشگاه پیام نور استان، گفت: میتوانیم از تهدید ایجاد شده در شیوع ویروس کرونا، فرصتهای متعددی را جهت شناساندن و معرفی ظرفیتهای اجرایی و علمی دانشگاه پیام نور بهوجود آورده و دانشگاه را به جایگاه واقعی خود نزدیکتر سازیم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان با اشاره به وجود مشکلات عدیده اقتصادی در کشور، یکی از راههای برونرفت از این مشکلات را توجه به شرکتهای دانش بنیان اعلام و یادآور شد: در صدد هستیم با رایزنیهای گسترده و کمک خیران شهرستان بنیس در داخل و خارج از کشور، یک مرکز مدرن و استاندارد رشد را در این واحد دانشگاهی با حضور مسوولان کشوری و استانی افتتاح کنیم.
وی با اشاره به نقش تاثیرگذار خیران که به امر توسعه و پژوهش توجه خاصی دارند، تصریح کرد: با توجه به صنعتی بودن شهرستان شبستر و وجود شهرک صنعتی و کارخانجات متعدد تولیدی در این شهرستان، امیدواریم شاهد حضور پررونق واحدهای تحقیق و توسعه این کارخانجات در مرکز رشد دانشگاه پیام نور باشیم .
معصومی با اشاره به آییننامههای راهاندازی و اجرایی مراکز رشد، متذکر شد: اگر بتوانیم با حمایت پژوهشگران و تلاش اعضای علمی در یکسال آتی فعالیت خوبی در این مرکز داشته باشیم از سال بعد میتوانیم با قرار گرفتن در زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وارد فاز بعدی که همان تاسیس شرکتهای دانش بنیان برای دانشگاه است شویم و این امر محقق نخواهد شد مگر با همدلی و تلاش همه عوامل که امیدوارم شاهد آن باشیم.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجانشرقی در مورد تعداد رشتههای دانشگاه پیام نور خاطرنشان کرد: هم اکنون دو رشته در مقطع دکترای،۳۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۰۰ رشته در مقطع کارشناسی وجود دارد.
وی با اشاره به متفاوت بودن آموزش در دانشگاه پیام نور، بیان داشت: دانشگاه پیام نور سیستم آموزشی متفاوتی دارد، آموزش در این دانشگاه به صورت نیمه حضوری، ترکیبی و مجازی است.
رئیس دانشگاه پیام نور آذربایجانشرقی، ادامه داد: وظیفه داریم تا با استفاده از ظرفیتهای بسیار بالای استان آذربایجانشرقی و دانشگاه پیام نور که در ۲۸ شهرستان دارای مرکز و واحد دانشگاهی میباشد، نقش خود را بهعنوان یک مرکز علمی پیشرو و بزرگترین دانشگاه دولتی کشور به خوبی ایفا کنیم.
گزارش فارس حاکی است، اولین دانشگاه روستایی کشور در روستای بنیس در سال ۸۳ با مشارکت خود اهالی این روستا احداث و تجهیز شده است، این روستا نه بیکار دارد و نه بیسواد.
بنیس، یکی از روستاهای استان آذربایجانشرقی است که ۵ کیلومتری شمال شبستر در آذربایجانشرقی، ۶۵ کیلومتری شمالغرب تبریز و در دامنهٔ جنوبی کوههای میشو قرار گرفته است.
کشاورزی در بنیس از سالیان دور وجود داشته و در حال حاضر نیز کم و بیش ادامه دارد. در قرن نوزدهم اغلب مهاجرتها از این روستا به شهرهایی نظیر استانبول، باکو و تفلیس بوده و بعد از انقلاب بلشویکی روسیه مسیر مهاجرت بیشتر در درون کشور و به شهرهایی چون آبادان، اهواز و تهران انجام میگرفت. اکثریت آنان در تولید مواد غذایی قنادی و یا چاپ اوزالید و تجارت کاغذ فعالیت دارند.
اهالی بنیس در ساخت و احداث مراکز آموزشی و مؤسسات خیریه از پیشگامان هستند. وجود شخصیتهایی خیر چون برادران درخشانی و مصداق موید این مطلب است.
با وجود کوچکی و روستا بودن بنیس، تمام امکانات شهری با همت و تلاش و همیاری مردم و خیران در این روستا برقرار شده و از طرف سازمان یونسکو در سال ۱۳۷۸ بهعنوان روستای نمونه و الگو مطرح گردید. وجود جادهٔ آسفالت، مخابرات خودکار، درمانگاه مجهز، آب و برق و گاز شهری و مراکز آموزشی، کودکستان، دبستان، دبیرستان، و هنرستان دخترانه و پسرانه و مراکز آموزشی دانشگاه پیام نور، نمونههایی از این امکانات است.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0